Choose Again Nederland (CAN)

Choose Again Nederland is een groeiende en actieve satelliet van Choose Again Internationaal. We organiseren Workshop-weken, weekenden, bijeenkomsten van een dagdeel (een 'Cirkel') en je kunt terecht voor een individueel gesprek. In onze bijeenkomsten krijg je met de Zes Stappen helderheid over je vraag en je probleem. Je gaat steeds meer verantwoordelijkheid voor je eigen keuzes nemen en je onderzoekt op een liefdevolle manier of dat wat je gelooft over jezelf, waar is of niet.

Je maakt kennis met een radicale en effectieve manier om issues waar je misschien al heel lang mee rond loopt op te ruimen. De ‘Zes Stappen’ zijn door Diederik Wolsak (www.choose-again.com) in de wereld gezet. Je leert wat je dagelijkse huiswerk is. Je kunt dat vergelijken met een sportschool: als je je conditie wilt verbeteren dan doe je daar iedere dag, in ieder geval iedere week iets aan. Wil je negatieve patronen doorbreken en je gelukkiger voelen, ondanks wat zich in je leven aandient of wat er in je verleden is gebeurd, dan leer je bij Choose Again wat je daar dagelijks, al is het maar een minuut per dag, aan kunt doen. Je kunt altijd een Nieuwe Keuze maken. Altijd. Twijfel je? Je kunt ook eerst mijn boek te lezen; ‘Er gaat niets verkeerd' en / of het boek van Diederik Wolsak: 'Choose Again'. (Beide boeken zijn via deze site te bestellen of bij Libris.nl of Bol.com).

 

Choose Again International

Choose Again is een organisatie in Vancouver, Canada met een residentie in Costa Rica, opgezet en geleid door de van oorsprong Nederlander Diederik Wolsak. Mensen uit de hele wereld kunnen daar het hele jaar door terecht om zich in een periode, variërend van een week, een maand of een paar maanden te bevrijden van negativiteit, ongelukkige gevoelens, verdriet, ziekte en verslaving. Ik heb in de tijd dat ik op het Centre doorbracht geleerd, dat wat er ook allemaal is voorgevallen vroeger en na alles wat ik heb meegemaakt, het mogelijk is om ieder moment opnieuw te kiezen om gelukkig en vredig te leven. 

Saskia met Dawn Green
een van de facilitators in El Cielo, Costa Rica


Cirkels

Je kunt kiezen. Je kunt een keer komen luisteren. Je kunt een keer komen luisteren en meedoen. Je kunt ook met je vraag of probleem komen. Een Cirkel is een open, veilige groep waarin we met de Zes Stappen werken. De methode heeft zichzelf overal ter wereld bewezen en is zowel eenvoudig als doeltreffend. Je leert deze methode en je kunt vervolgens kiezen wat je daarmee doet. Het kan zijn dat je probleem daarna in rook opgaat.

Live Choose Again-Workshops

Nog niet bekend met het werk van Choose Again? Op youtube zijn diverse video's van Diederik Wolsak en de methode van de Zes Stappen te vinden: https://www.youtube.com/watch?v=7i6Mctpg3NE

In de Koorddanser van juni 2021 is een interview van mij met Diederik verschenen;
https://www.kd.nl/2021/06/02/diederik-wolsak-over-radicale-transformatie-van-overtuigingen/

 

Zie voor ons aanbod: www.Chooseagainnederland.com 

Opleiding Zes Stappen Facilitator

De Leergang Facilitators

Begin maart 2022 hebben de acht deelnemers van de Leergang 02 het certificaat CAN Facilitator/Practitioner ontvangen. Zij zijn bevoegd en gekwalificeerd om zelfstandig met de Zes Stappen Cirkels te organiseren. Ook kunnen zij de aanpak van de Zes Stappen in hun eigen praktijk toepassen. De Leergang 03 is vol. Die gaat op 4 november 2022 van start. Belangstelling? Mail of bel ons voor data van voorbereidende workshops en de Leergang 04.

Ook Zes Stappen Facilitator worden?

Je kunt je aanmelden voor de Leergang 2023 /2024 als je aan de voorwaarden voldoet. Een daarvan is dat je Cirkels hebt gevolgd, de Cursus in Wonderen leest en een intensive van een week bij Choose Again hebt gevolgd. Voorafgaand aan de Leergang volg je een introductiedag. De data daarvan volgen binnenkort. De Leergang 04 start eind oktober 2024. Zie voor meer details: www.chooseagainnederland.com.

Op de introductiedag geven we een impressie hoe de Leergang is opgebouwd, wat we van de deelnemers verwachten en wat je van ons kunt verwachten. Daarnaast bieden we gelegenheid om aan je eigen issues te werken. Je vertelt je motivatie en je leerdoelen, wij vertellen over doelen, competenties en welke mate van bekwaamheid je kunt bereiken in de Leergang. Als je denkt dat je graag aan de Leergang wilt deelnemen, dan bespreken we met jou in een afsluitend gesprek of je kunt starten.

'Permanente Educatie' punten voor NOBCO coaches

We hebben voor deze opleiding de erkenning voor 57 PE punten van de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) gekregen. Met deze opleiding op zak met daarin de methodiek van de Zes Stappen van Choose Again ben je - naast wat je al in huis hebt - nog veel effectiever als coach.

De Zes Stappen methode is dé manier om je eigen projecties en overdracht radicaal onder ogen te zien en dat is voor een coach een onmisbare voorwaarde om professioneel te werken. Je doorziet je eigen belemmerende overtuigingen steeds op een dieper niveau en zo gaat de methode van de Zes Stappen niet alleen de client helpen: de opleiding biedt jou ook een uiterst waardevol proces waarin je je als begeleider, trainer of coach steeds lekkerder in je vel gaat voelen.

Meer informatie? Voel je vrij om te bellen of een mail te sturen. 06 - 51364083 of saskiateppema@gmail.com

PS: Wil je kennismaken? Je kunt met mij een -gratis- zoom half-uur afspreken. Of je kunt een Cirkel (al of niet online) bij een van de facilitators volgen. Of je kunt je inschrijven voor een van onze live workshop-weken. En je kunt in januari ook starten met ons Jaarprogramma.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.chooseagainnederland.com