Choose Again

Wat is Choose Again?

Choose Again is opgericht door Diederik Wolsak en is een van oorsprong Canadese organisatie. Choose Again heeft een centrum tegen de heuvels van Lake Arenal in Costa Rica en de organisatie heeft inmiddels in diverse landen facilitators die het werk uitdragen waaronder Zwitserland, Engeland, de VS, Belgie en Nederland. Choose Again is een beproefde methode om cliënten te leren hoe zij van hun verslaving af komen. Denk daarbij niet alleen aan roken, drank, drugs, seks en gokken maar ook aan verslavende, diep vast zittende overtuigingen die ook jij en ik ooit zelf hebben gemaakt op grond van wat we hebben aangetroffen in het leven.

 

Verslaafd

Verslavingen behandel je met een de-tox programma en dat is precies wat Choose Again met een eenvoudig maar niet makkelijk stappenplan aan cliënten leert. Verslaving aan slachtofferschap is een van de meest voorkomende verslavingen; de afhankelijkheid die volwassen mensen nog steeds ervaren waardoor ze de oplossing buiten zichzelf zoeken in plaats van in zichzelf. Hoe vaak ben je niet op zoek gegaan naar een oplossing en heb je daarvoor van alles en iedereen geraadpleegd: artsen, therapeuten, de Happinez, zelfhelpboeken, nieuwe relaties? Of ben je weer ander werk gaan zoeken of verhuizen naar een andere plek? En als dat niet lukt dan toch maar een soort verdoving (om niet te hoeven voelen) in de vorm van alcohol, eten en/of drugs. Choose Again laat je ervaren waar de échte verslaving vandaan komt en hoe je die kunt overwinnen. 

 

Liefdevol én effectief

De methode is uiterst effectief omdat die al aan het werk gaat vanaf de éérste zin die iemand zegt in het gesprek. Met als belangrijkste element: het bewust worden van je eigen verantwoordelijkheid. Alle gevoelens van schuld, boosheid, angst en verdriet worden aangestuurd door oude overtuigingen die niet waar zijn maar die je wel als waarheid ervaart. Choose Again leert je om nieuwe keuzes te maken met dagelijks huiswerk. Je gaat al in de eerste sessie ervaren wat het met je doet. Je krijgt al heel snel het vertrouwen – vaak gepaard met tranen - dat geluk, rust en innerlijke vrede ook voor jou is weggelegd.

 

Nieuwsgierig?

Saskia is een ervaren coach en opleider. Ook is ze ervaringsdeskundige in het oplossen van haar eigen negatieve en onzinnige overtuigingen. Ze heeft het werk geleerd in 2011 van de founder van Choose Again, Diederik Wolsak, die nog steeds haar mentor is. Sindsdien werkt ze met cliënten, leiders, opleiders, coaches en therapeuten die deze aanpak niet meer kunnen missen in hun werk en leven. Haar boek: ‘Er gaat niets verkeerd’ maakt al in de titel duidelijk dat alles precies zo is zoals het gaat en dat je bij alles, maar dan ook bij alles andere keuzes hebt om te acteren en reageren op situaties in het leven, ook al lijkt dat in eerste instantie onmogelijk. ‘Er gaat niets verkeerd’ is in 2020 genomineerd als beste boek voor het vergroten van het zelfvertrouwen.

 

You must have been there. Je kunt nooit iemand verder helpen in zijn of haar groeiproces als je zelf dat pad niet hebt gelopen of durven lopen.

 

 

Opleiding tot facilitator

Wil je als professional aan het werk met de Zes Stappen van Choose Again? Neem dan contact op met Choose Again Nederland. De opleiding voor facilitator start begin 2024. info@choose-again-nederland.com

 

Choose Again International

Diederik Wolsak

Choose Again is opgericht en wordt geleid door de founder Diederik Wolsak. In El Cielo, Costa Rica, kan men intensieve workshops volgen, net als in het najaar in Frankrijk. Voor meer informatie over Choose Again zie: https://www.choose-again.com/

Diederik Wolsak is veelvuldig op youtube te vinden. Onder andere: https://www.youtube.com/watch?v=Hz1_7nJzDI4&t=133s. En met Gabor Maté:  https://www.youtube.com/watch?v=kBszXuRp7WE&t=1225s  

En dit is een interview met Rick Archer: https://www.youtube.com/watch?v=5wouV6QTEKU&t=3s