Muziek maken

Ik speel graag en veel piano. Het liefst samen met anderen. Ik begeleid zangers en andere muzikanten en ik speel in diverse samenstellingen pianotrio’s, pianokwartet en duo’s. En ik ben in het gelukkige bezit van een Bösendorfer. (niet op de foto) en ik heb lieve buren. 

Op het moment speel ik met Annemieke (zangeres) o.a. de 'Kinderstube' van Modest Mussorgsky en met het Trio van de Straat (Phillipine en Ellis) zijn we het enerverende 'Dumky' pianotrio van Antonín Dvořák en het trio van Gabriel Fauré aan het studeren.

Met Phillipine op de viool studeren we Mozart en Bartok. Met Sanderine (klarinet) en Annemieke speel ik 'Der Hirt auf dem Felsen' van Franz Schubert. 

 

Illustratie: Johannes Vermeer (1632 - 1672)

 

 

 


Roeien

 

 

 

 

 

Als je eenmaal de smaak van roeien te pakken wil je niets anders meer op sportgebied. Met heel veel plezier roei ik met 14 dames in een wedstrijdploeg. Ik  geef graag les aan beginnende roeiers en ik coach enthousiaste ploegen om het roeien nog beter onder de knie te krijgen. Roeien is net als samen musiceren: eerst je eigen partij kennen en dan de ploeg tot een eenheid smeden. In de zomer bij opkomende en ondergaande zon zit ik graag in de skiff en als het kouder is het liefst in een twee, een vier of de acht.

 
 
 
Ik ben iedere dag wel minstens een uur in de natuur, weer of geen weer.. Op de fiets of wandelend. Verdwalen en het even niet weten is een van mijn specialiteiten. Dat kan ook samen met jou.
 
 

 

Natuur


Kids

De jeugd bij ons in de straat maar ook mijn kinderen en kleinkinderen zijn een voortdurende bron van plezier en geluk.

 

Pelle

'Ik heb uiteindelijk besloten' sprak Pelle van vijf ernstig nadat hij een toneelstuk over koningen en prinsen had gezien, 'dat ik Ridder word.'

 

Ruben

Ruben van drie weet me keer op keer aan het lachen te maken en te verrassen met zijn ongekende nieuwsgierigheid. Dan vergeef ik hem onmiddellijk zijn boevigheid.

 

En jij?

Zou je ook niet het liefst die heerlijke vrije kind-ruimte willen houden nu je later groot bent geworden? Bedenk dan dat er echt maar twee dingen zijn die je écht moet als je volwassen bent. Weet je welke dat zijn?


Kunst

Levenskunst voedt Kunst, kunst voedt Levenskunst. Als je een keer in een kunst-loze omgeving bent geweest, ergens zonder schoonheid, dan weet je pas echt wat Kunst betekent voor je welzijn en gezondheid. Schoonheid, het Schone is onmisbaar naast het Goede en het Ware.