Sparring partner

Voor Leiders en Volgers

 

Heeft iemand onlangs tegen jou gezegd: 'Zou jij niet eens met iemand gaan praten?' Dan weet je, misschien na een ongemakkelijke stilte, dat zij - vaak een zij - of hij gelijk heeft. Dat het tijd wordt om je voor een paar uur los te maken van je verantwoordelijkheden en de complexiteit van je dagelijks werk om te onderzoeken of de manier van doen die lang voor je heeft gewerkt nu mogelijk contraproductief is. Maar ja... met wie dan?

Ik ben onafhankelijk, ik heb geen belangen, ik geef je heldere feedback en ik hoef niet je hele verhaal te horen om je vragen te stellen waar je wat aan hebt. Soms moet je daar wat langer over nadenken. Op sommige vragen heb je geen kant en klaar antwoord. En dat is precies de bedoeling.

Voor zo'n gesprek ben je bij mij aan het goede adres. Ik loop letterlijk met je op in de bosrijke omgeving van 's-Graveland. Al lopend kom je erachter wat je dwars zit en wat je lastig vindt om te erkennen. En als het goed is hervind je gaandeweg weer nieuwe uitzichten door de inzichten die je krijgt. 

Je kunt namelijk altijd opnieuw kiezen, wat je ook hebt ervaren, beleefd en gedaan. Bij mij ben je veilig met je verhaal, wat je ook is overkomen en waar je mee worstelt. Ik weet hoe het is om eenzaamheid, verdriet of wanhoop te voelen. Ik heb bijna 40 jaar ervaring in het begeleiden van mensen op een verantwoordelijke positie. En ik weet inmiddels hoe ik je kan helpen om daar krachtiger, sterker en liefdevoller - vooral voor jezelf - uit te komen. 

 

'Every cloud has a silver lining'. Als het weer meezit ga je dat onderweg ook zien. En zo niet, dan ook.